Personeelscoaching op maat

XY Talent Solutions gelooft dat ieder mens verborgen talenten heeft die pas echt tot ontwikkeling komen als ze daar goed bij begeleid worden. Wij helpen organisaties die ontwikkeling op een goede manier te faciliteren.

Een vaak gehoorde klacht van ondernemers is dat scholing of ontwikkeling van personeel zoveel tijd en geld kost en dat het dan nog steeds maar de vraag is of mensen blijven. Maar wat nou als je mensen wel blijven en ze zich niet ontwikkelen? XY Talent Solutions gelooft dat ieder mens verborgen talenten heeft die pas echt tot ontwikkeling komen als ze daar goed bij begeleid worden. Wij helpen organisaties die ontwikkeling op een goede manier te faciliteren.

Personeelscoaching met behulp van Job Crafting

We zijn bij XYTS groot fan van Job Crafting. Dat is een methode waarbij samen met een medewerker gekeken wordt naar het werk als een samenstelling van taken, relaties, omgeving en persoonlijke beleving van een werknemer. Zo kan een werknemer bijvoorbeeld aangeven een bepaalde taak niet leuk te vinden, maar blijkt dit na analyse veel meer te maken te hebben met de mensen waarmee wordt samengewerkt of de werkomgeving. Door dit samen met een professional van XYTS te analyseren, krijgt een werknemer (en werkgever) glashelder zicht op waar de schoen mogelijk wringt. Door op deze manier naar werk te kijken, zorgen we dat banen beter passen bij de werknemer. Hierdoor wordt deze medewerker gemotiveerder, productiever en beter beschermd tegen burn-out. Bovendien geeft deze methode mogelijkheden om functies op te delen en zelfs in teams aan de slag te gaan om taken te herverdelen zodat er productiever gewerkt kan worden. Zo is de stap naar werken met rollen in plaats van met de klassieke functiebeschrijvingen ook gemakkelijk gemaakt.

Meer informatie

Professionele én persoonlijke ontwikkeling

Bij de coaching van personeel besteden we niet alleen aandacht aan iemands professionele situatie, maar kijken we ook naar de rest van de persoon. Presteren op je werk gaat nu eenmaal een stuk beter als je jezelf goed begrijpt en weet wat jouw drijfveren zijn in én buiten je werk. We helpen mensen te ontdekken waar ze energie van krijgen en waarvan juist niet. Ontwikkelen op persoonlijk vlak is daarom zondermeer goed voor iemands prestaties onder werktijd.

Teamontwikkeling

Hoewel we medewerkers individueel coachen, besteden we hierbij ook aandacht aan de doelen van de organisatie. Zo helpen we medewerkers beter samen te werken in teamverband en persoonlijke doelen te stellen in het verlengde van de koers van de organisatie. Door teambuilding-sessies waarin we onder andere gebruikmaken van de methoden van TeamCrafting helpen we teams productiever te worden en beter samen te werken.

Meer informatie

Coaching afgestemd op organisatiedoelen

Bij XYTS geloven we dat de match tussen mens en werk zeer complex kan zijn. Die complexiteit is een uitdaging, omdat het daardoor vaak lastig is om te begrijpen wat wel en wat niet zorgt voor een betere match. Het gebeurt te vaak dat mensen onvrede voelen over hun baan doordat er iets kleins aan de hand is. De neiging om dan maar afscheid te nemen is begrijpelijk, maar meestal veel te rigoureus. Ons primaire doel is daarom altijd om iemand voor de organisatie te behouden en we gaan pas in gesprek over werk elders als het echt niet anders kan.

Heb jij hulp nodig met het begeleiden en coachen van je personeel?

    Neem vrijblijvend contact op met XY Talent Solutions.

    • Vrijblijvend intakegesprek;
    • Binnen 1 werkdag een reactie;
    • Persoonlijke benadering.